HOT STONE restaurant is een van de drie zusterrestaurants, Mahob Khmer, Lum Orng Garden en Lum Orng Farm To Table, die in 2014 zijn opgericht onder het bekende voedsel- en drankenbedrijf MAHOB GROUP, gevestigd in de provincie Siem Reap, Koninkrijk Cambodja.
Het concept van “HOT STONE” is barbecueën op een hete steen, waarbij mensen kunnen genieten van hun vlees, of het nu lokale stukken zijn of geïmporteerd uit het buitenland. Het unieke aan HOT STONE is de keuze van de gasten om hun vlees rauw, medium of doorbakken te eten, omdat het zelf wordt gekookt op een vulkanische steen die ongeveer zes tot acht uur lang in een oven wordt verhit tot 300-400 graden.
Het restaurant is prachtig ingericht in Khmer-stijl met originele kenmerken zoals gesneden houten dakdetails en jaloezieën. Het luchtige houten huis op de begane grond en de eerste verdieping biedt mensen de mogelijkheid om tijdens hun diner te genieten van zitplaatsen, omringd door bomen en prachtige kroonluchters. Het huis is zorgvuldig gerestaureerd met behoud van alle originele designkenmerken, inclusief een aantrekkelijk bladerdak afkomstig uit het hart van de provincie Siem Reap. Het huis is ongeveer 50 jaar oud en bestaat voor 99% uit gerecycled hout.