Map

Hoe kan ik van Siem Reap naar Phnom Penh reizen?

8 verschillende manieren om van Siem Reap naar Phnom Penh te reizen.

320 kilometer scheiden het toeristische centrum van Siem Reap van Phnom Penh, de bruisende hoofdstad van Cambodja. Terwijl velen kiezen voor de openbare bus of de 30 minuten durende vlucht zijn er een aantal meer opwindende opties om uit te kiezen. Voor degenen die op zoek zijn naar iets  anders. Hier verkennen we enkele van de mogelijkheden:

1-Bus

BusHonderden bussen maken deze reis langs rijksweg 6 elke dag in beide richtingen. Dankzij de verbeteringen aan de weg van de afgelopen jaren zijn de reistijden vaak teruggebracht tot 5/6 uur.. Als u alleen Siem Reap en Phnom Penh bezoekt, geeft het uitzicht uit het raam u onderweg een korte glimp van het Cambodjaanse plattelandsleven. Normaal gesproken maakt u halverwege de reis een stop van 15 minuten bij een benzinestation waar u gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen. U kunt er dingen kopen zoals chips en fruit tegen ietwat verhoogde prijzen.

Er is geen centraal busstation in Siem Reap of Phnom Penh. Elke maatschappij haalt u op en zet u af bij haar eigen busstation. Als je je tickets via je guesthouse boekt, kun je vaak voor een extra dollar ook worden opgehaald.
Kaartjes beginnen bij slechts $5,-. Het is aan te raden iets meer uit te geven als je een nieuwere, comfortabelere bus wilt. Giant Ibis is een van de beste. Ze bieden gratis Wi-Fi, veiligheidsgordels, een hapje en een drankje en hun vloot van bussen zijn nieuw en comfortabel. Prijzen zijn normaal $ 12. Mekong Express is een andere goede optie. Zij bieden ook gratis Wi-Fi, veiligheidsgordels, een hapje en een drankje, maar hun bussen zijn nu een beetje veroudert.

Nachtbussen zijn de populaire keuze voor backpackers. Je hoeft geen geld uit te geven voor een overnachting en je hebt een dag vrij om op verkenning te gaan.

2-TAXI’S
Taxi’s kunnen geboekt worden bij alle guesthouses en reisbureaus in de stad. Reken op ongeveer $60-$80 dollar per rit. De chauffeur zal u van deur tot deur brengen, wat betekent dat u geen vervoer van en naar de busstations hoeft te regelen. De taxi’s zijn meestal in Toyota Camrys. Ze bieden plaats aan 3-4 personen, afhankelijk van de bagage. U kunt nu uw bus- of taxitickets van tevoren boeken via de camboticket website.

3-Boten
Tussen Phnom Penh en Siem Reap ligt de Tonle Sap. Het grootste meer van Zuidoost-Azië. Tara rivierboot  bied misschien wel de meest ontspannen reis naar Phnom Penh op een cruise. Dit is inclusief een bbq lunch en een kans om het plattelandsleven aan de oevers van het meer te zien.

Openbare veerboten varen gewoonlijk in het regenseizoen, van juli tot maart van elk jaar. De prijzen beginnen bij $35 per enkele reis voor de 8 uur durende reis.

4-vlucht
Wie weinig tijd heeft, kan kiezen voor een vliegreis. De prijs is gedaald omdat de concurrentie de laatste tijd is toegenomen. De beste manier is om vroeg te boeken. De prijzen beginnen dan vanaf $30 per enkele reis. Luchtvaartmaatschappijen zijn onder meer de nationale luchtvaartmaatschappij, Cambodia Angkor Airlines, Bassaka Air, en het nieuw gevormde JC Airlines, een nieuwe dochteronderneming van een Chinees conglomeraat.

De luchthaven van Siem Reap is relatief gemakkelijk te bereiken, gewoonlijk een tuk tuk of taxirit van 20 minuten vanuit de stad. In Phnom Penh kan het echter een ander verhaal zijn, vooral als je voor het spitsuur aankomt. In het beste geval duurt de reis 30 minuten en de slechtste ervaring die wij hebben gehad was 2 uur van het vliegveld naar het hotel. Bij aankomst op elke luchthaven is er een loket voor taxi’s met een vaste prijs om in de stad te komen. De huidige prijs is $8 in Siem Reap en $10 in Phnom Penh.

5-Via Kampong Thom

Kampong Thom

Waarom breek je de reis niet halverwege met een stop in Kampong Thom. Kompong Thom is de thuisbasis van een van Cambodja’s mooiste tempelcomplexen, Sambor Prei Kuk. Anders dan bij Angkor zul je de tempel (voorlopig) niet delen met honderden andere reisgezelschappen. De 1200 jaar oude tempel van rode baksteen dateert van voor Angkor en ligt in een prachtige, rustige omgeving. Sambor Prei Kuk heeft onlangs de Unesco werelderfgoed status gekregen. De stad heeft een gemoedelijk park aan de rivier, ideaal voor een avondwandeling, en een interessante markt. Ook zijn er een aantal boottochten op de rustige en schilderachtige Stung Sen rivier, waaronder een fantastische zonsondergangscruise van 1 uur.

6-Via Battambang

Battambang

Een alternatieve optie is om een uitstapje te maken via de provincie Batambang. Het charmante stadje Battambang ligt op slechts 3 uur rijden van Siem Reap en heeft een veel meer relaxte vibe en het platteland rond de stad behoort tot de mooiste in Cambodja.
Voor deze optie moet u ten minste één nacht blijven (2 is aanbevolen). Gelukkig is er een scala aan accommodatie beschikbaar van eenvoudige $ 10 per nacht guesthouses tot $ 100 boutique hotels.

7-Jeep

Jeep

Een ander interessant idee is om een vintage legerjeep te huren voor een avontuurlijke 2-daagse reis tussen de 2 steden. We geven je de kans om te stoppen bij drijvende dorpen, Angkoriaanse tempels en je bezoekt delen van het land waar weinig toeristen zich wagen. Het grootste deel van de reis gaat buiten de hoofdwegen over rode zandpaden door kleine dorpjes. U kunt een nacht doorbrengen in een gastgezin waar u zich kunt onderdompelen in het Cambodjaanse dorpsleven.
Kijk op Cambodiajeep.com voor meer details.

8-Fietsen

Cycling

U kunt ook op de pedalen naar Phnom Penh . Tijdens een 3-daagse georganiseerde fietstocht van Siem Reap naar Phnom Penh of v.v. De reis wordt afgewisseld met een stop bij de tempels in de jungle van Sambor Prei Kuk en in het rustige stadje Kampong Cham aan de rivier de Mekong. U fietst ongeveer 60 km per dag op voornamelijk vlak terrein en er zijn genoeg schaduwrijke en schilderachtige plekjes voor rustpauzes langs de weg. U zult ongetwijfelt de nieuwsgierige lokale bevolking  “Sursedei”  horen zeggen. Neem contact met ons op als u wilt dat wij u helpen uw perfecte Cambodja reisroute samen te stellen.

Als je deze Hoe kan ik van Siem Reap naar Phnom Penh reizen? blog leuk vond en je wilt meer van onze blogs lezen klik dan hier.

Onze Partners

Onze Sociale Partners

Quick Links

Volg ons

Newsletter


Website Designed by Khmer Expert - IT Solutions