Christmas

Vier Kerstmis in Cambodja!

Kerstmis is geen officiële feestdag in Cambodja. Wel zie je kerstbomen, flikkerende kleurrijke lichtjes en kinderen verkleed in kerstman pakjes. Kerst vieren in Cambodja, hoe gaat dat in zijn werk?

Religie in Cambodja

Kerstmis is een christelijk feest en weinig Cambodjanen vieren het in Cambodja, omdat 88% van de bevolking boeddhistisch is. Laten we eens teruggaan in de tijd om de religie in Cambodja te begrijpen. Vanaf de 15e eeuw omarmde bijna de hele bevolking het boeddhisme. In die tijd was het hindoeïsme een van de officiële godsdiensten van het Khmer-rijk. Tijdens de kolonisatie kwam het christendom uit het Westen. Toen de Rode Khmer de macht greep, probeerden ze alle religies uit te roeien. Ten minste 90% van de boeddhistische monniken en bijna alle christenen werden tijdens de Rode Khmer vermoord. Sinds 1993 garandeert de grondwet vrijheid van godsdienst.

Christmas Gift

Vier Kerstmis in Cambodja.

Religie speelt nog steeds een grote rol in Cambodja, waar de meerderheid boeddhistisch is. Je kunt wel zeggen dat niet veel Cambodjaanse gezinnen Kerstmis zullen vieren zoals ze dat in het Westen doen. Dat komt omdat niet veel mensen christen zijn in Cambodja.

Inspelen op het westen

De laatste jaren is het land veranderd. Een van de redenen daarvoor zijn de westerse mensen die hier wonen en op vakantie komen. Veel grote hotels en restaurants hebben kerstversiering en bieden ook kerstdiners aan. De mensen zien kansen. Overal zie je kerstversiering, blinkende spullen en zijn er kerstoutfits te koop. Cambodjanen houden van alles wat blinkt en zijn daarom al snel verleid. De restaurants proberen een extra zakcentje te verdienen door dat speciale kerstgevoel te creëren voor de westerlingen.

Christmas Gift

We weten dat Kerstmis geen officiële feestdag is voor de meeste Cambodjanen, hoewel het een goed excuus is om wat blinkende versiering op te hangen. Ze kunnen een extra zakcentje verdienen en een extra biertje drinken. En dat… is iets waar de Cambodjanen van houden.

Als je deze blog leuk vindt en je wilt meer van onze blogs lezen, klik dan hier.

Onze Partners

Onze Sociale Partners

Quick Links

Volg ons

Newsletter


Website Designed by Khmer Expert - IT Solutions