Mijn Missie - Een Nederlandse TV Documentaire

Werken met een TV productiemaatschappij vergt veel energie, inzet en doorzettingsvermogen. Alles moet binnen een bepaald tijdsbestek op zijn plaats vallen. In deze bijdrage onze samenwerking met Gijs Wanders van Mijn Missie.

In de TV Documentaire: Mijn Missie  (Nederlandse TV), bezoeken VN-veteranen opnieuw de landen waar ze jaren geleden waren uitgezonden. Ze onderzoeken de impact van hun militaire missie en ondervinden of en hoe er in de jaren sinds hun vertrek het een en ander is veranderd. In een van de afleveringen komt ook Cambodja centraal te staan. In 1992-1993 namen de VN het bestuur van Cambodja over door middel van UNTAC (United Nations Transitional Authority Cambodia). De operatie omvatte 22.000 militairen en burgerpersoneel uit 45 verschillende landen. Met andere woorden. Het was een enorme operatie.

 

UNTAC Helikopter piloot

In Mijn Missie keerde een van hen, een piloot van de Nederlandse luchtmacht, terug naar Cambodja om de verschillen te zien tussen nu en toen. De producent en presentator van het programma is Gijs Wanders. Gijs was jarenlang de presentator van het NOS Journaal, ondertussen schreef hij ook vele kinderromans. In 2005 richtte hij zijn eigen bedrijf op. www.gijswanders.nl

De centrale rol in deze tv-documentaire Mijn Missie is in handen van Gepco Ruitenberg. Hij was helikopterpiloot bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast diende hij 24 jaar geleden bij de VN-missie in Cambodja. En later werd hij ook nog uitgezonden naar Bosnië. Tegenwoordig is hij piloot op de traumahelikopter van de ANWB.

In de tv-serie "Mijn Missie" van Omroep MAX, gemaakt door Gijs Wanders, keert Gepco samen met collega Petra, verpleegkundige op de traumahelikopter, terug naar Cambodja. 
Zijn terugreis kent bijzondere ontmoetingen, bijvoorbeeld met Aki Ra, destijds kindsoldaat van de Rode Khmer. Nu ruimt hij met een team van experts mijnen op om zo zijn land weer veilig te maken.

Cambodian Travel Partner is trots  om de lokale fixer te zijn geweest voor dit programma. We regelden alle filmvergunningen en we scoutte de filmlocaties en geschikte personen voor deze aflevering. Maar bovenal zorgden we ook voor transport, accommodatie en vertalers.

Mijn Missie werd in juli 2017 uitgezonden op de Nationale Nederlandse TV door Omroep Max.

De TV Documentaire Mijn Missie is slechts een van de vele activiteiten die wij voor onze klanten hebben uitgevoerd. Klik hier om terug te gaan naar de lijst in ons portfolio.

 

Onze Partners

Onze Sociale Partners

Quick Links

Volg ons

Newsletter


Website Designed by Khmer Expert - IT Solutions