Smaken van de Khmer keuken

flavours of khmer cuisine organic vegetables

Smaken van de Khmer keuken:

Een van de beste manieren om een land en zijn cultuur te leren kennen is via het eten. De Khmer keuken is lang overschaduwd geweest, misschien ten onrechte, door zijn Thaise en Vietnamese neven. De tijden veranderen echter en de Khmer-keuken begint de individuele erkenning te krijgen die zij rijkelijk verdient. Veel van de ingrediënten zijn dezelfde als die van de bekendere buurlanden maar de Khmer keuken combineert de smaken op een geheel unieke manier. Niet zo pittig als de Thaise, en robuuster dan de Vietnamese zijn Cambodjaanse gerechten heerlijk uniek en een essentieel onderdeel van elke reis.

Trans Alps Adventure
flavours of khmer cuisine amok

Van street food tot een Michelin-ster niveau, traditionele gerechten zoals Fish Amok (delicaat op smaak gebracht met kokos en kerrie), Samlor Machu Trey (zoetzure soep met vis), Beef Lok Lak of Kuy Teav (noedelsoep) zullen zeker je smaakpapillen doen prikkelen. Maar waarom zou je je beperken tot slechts één restaurant voor het diner? Samen met Taste of Siem Reap kunnen we je culinaire tours aanbieden waarbij je een fantastische avond beleefd met het proeven van verschillende gerechten in diverse lokale restaurants.

flavours of khmer cuisine street food

De beste manier om het eten van een land te leren kennen is niet alleen proeven maar ook zelf bereiden. In veel steden kunnen we een kookcursus van een halve of een hele dag organiseren. Je wordt meegenomen naar de lokale markt om te zien hoe en waar de koks hun ingrediënten kiezen. Vervolgens begeleiden ze je bij elke stap van het bereiden van een heerlijke Khmer-maaltijd. Een ervaring om van te watertanden!

We laten je graag ervaren dat de Khmer-keuken echt een plaats verdient naast haar meer illustere buren.

Op basis van je wensen en interesses maken we een eerste reisvoorstel wat altijd aangepast kan worden tot we samen met jou dé perfecte reis hebben gecreëerd.

Hieronder vind je een voorbeeld reis in het thema: "Smaken van de Khmer keuken" om alvast inspiratie op te doen. Ook deze reis is helemaal naar jouw wensen aan te passen.

Naast de "Smaken van Khmer keuken" vindt je op onze  site verschillende thema´s die met elkaar te combineren zijn of waar we elementen uit kunnen halen die je graag in jouw reis terug wilt zien.

 

 

Onze Partners

Onze Sociale Partners

Quick Links

Volg ons

Newsletter


Website Designed by Khmer Expert - IT Solutions