Verantwoordelijkheidsgevoel

Feeling responsible refill bottles

In dit onderdeel vertellen we hoe bij kunnen dragen aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Duurzaamheid en bescherming van het milieu zijn wereldwijde kwesties en ook zeker hier in Cambodja. We streven ernaar om reizen te maken die niet alleen leuk en boeiend zijn voor bezoekers, maar ook een echt, direct voordeel opleveren voor de lokale gemeenschap. Er zijn enkele fantastische NGO's die je kunt bezoeken om het prachtige werk dat ze doen te zien. Het belangrijkste is dat ze bijdragen aan een betere leefomgeving en ondersteuning van de lokale bevolking van dit prachtige land.

Plastic afval is een enorm probleem aan het worden in Cambodja en plastic waterflessen voor eenmalig gebruik zijn de ergste overtreders. Het prachtige 'Refill not Landfill' initiatief, waar wij trots lid van zijn, promoot het gebruik van herbruikbare metalen drinkflessen. Deze kunnen op veel plaatsen in Siem Reap worden gekocht en gratis worden bijgevuld. Ook onvermoeibaar in de strijd tegen plastic afval is 'RehashTrash'. Dit project zamelt plastic zakken in en maakt er een aantal prachtige en praktische voorwerpen van. Denk hierbij aan tassen, matten, onderzetters en meer, allemaal met de hand gemaakt door het geweldige team.

 

Feeling responsible hero rat

Panha Sabay produceert prachtig educatief speelgoed om Cambodjaanse kinderen, die vaak maar een paar uur per dag naar school gaan, te helpen hun vaardigheden en kennis van wat ze op school leren verder te ontwikkelen. Waar mogelijk wordt al het speelgoed gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen.

Een bezoek aan het Green Gecko Project is ook een prachtige ervaring. Deze kleinschalige NGO werkt met een aantal programma’s voor de lange termijn die gezinnen die vroeger op straat leefden en werkten, in staat stellen om in een veilige en verzorgende omgeving voor hun kinderen te zorgen. Ze worden geholpen om de cyclus van bedelen en armoede te doorbreken en kijken uit naar een betere, duurzamere toekomst.

Misschien wel een van de meest unieke tours is een bezoek aan Apopo, waar je kunt leren over de ontmijnings inspanningen die ook vandaag nog in vele delen van Cambodja worden geleverd. Laat je informeren en verbazen over hoe Tanzaniaanse buidelratten zijn opgeleid om mijnen op te sporen!

Feeling responsible Kulen Elephant Project

We werken ook samen met veel lokale gemeenschapsprojecten, zoals het prachtige toerismeproject bij de Banteay Chhmar tempel. Zij betrekken de lokale gemeenschap op een positieve manier bij het duurzaam exploiteren en ontwikkelen van het toerisme potentieel van hun gebied. Een andere op de gemeenschap gebaseerde NGO die zeker een bezoek waard is, is het Elephant Valley Project in Mondulkiri. Hier worden de olifanten in gevangenschap verzorgd volgens een project model dat de plaatselijke bevolking en het milieu steunt. Hopelijk kan dit project een voorbeeld zijn voor anderen in Zuidoost-Azië.

In Kampot kun je een bezoek brengen aan de lokale Trapeang Sankea gemeenschap. Een speciaal project om de mangroven terug te brengen naar de kust. Een boot brengt je in de mangroves waar je kunt helpen dit project in stand te houden! Je krijgt een baby mangrove plant die je kunt planten aan de kustlijn van Kampot zodat je bijdraagt aan het terugbrengen van het ecosysteem in dit gebied.

Niet ver van Siem Reap, in de buurt van Koulen Mountains is een ander olifantenproject genaamd Koulen Elephant project. De olifanten in het Kulen Elephant Forest hebben het grootste deel van hun leven in de toeristische industrie gewerkt. Nu genieten de olifanten van een langverwacht en welverdiend pensioen. Hier in het bos kunnen ze eindelijk vrij en onbelast rondlopen.

Op basis van je wensen en interesses maken we een eerste reisvoorstel wat altijd aangepast kan worden tot we samen met jou dé perfecte reis hebben gecreëerd.

Hieronder vind je een voorbeeld reis in het thema: "Verantwoordelijkheidsgevoel" om alvast inspiratie op te doen. Ook deze reis is helemaal naar jouw wensen aan te passen.

Naast het thema "Verantwoordelijkheidsgevoel" vindt je op onze  site verschillende thema´s die met elkaar te combineren zijn of waar we elementen uit kunnen halen die je graag in jouw reis terug wilt zien.

 

 

Onze Partners

Onze Sociale Partners

Quick Links

Volg ons

Newsletter


Website Designed by Khmer Expert - IT Solutions