Ontdek de tempels

Discover the temples angkor wat

Ontdek de tempels

Zonder twijfel zijn de imposante tempels van het Angkor Archeologisch Park in Siem Reap een must-see. De jungle tempel van Ta Prohm, beroemd om de reusachtige boomwortels die zich door de muren heen kronkelen. De enorme, prachtig gebeeldhouwde gezichten van Bayon. En natuurlijk mag het majestueuze juweel van de tempels, Angkor Wat, niet worden gemist.  Maar het zijn juist de minder bekende tempels die misschien nog wel betoverender zijn, waaronder de nieuwere UNESCO Werelderfgoederen.

discover the temples Koh Ker temple

De prachtige Preah Vihear tempel torent boven de grens van Cambodja en Thailand uit en bied je een ontzagwekkend uitzicht over het landschap. Sambur Prei Kuk ligt genesteld in de jungles van centraal Cambodja. Je waant je een echte archeoloog als je over de indrukwekkende ruïnes klautert. Per fiets rijd je van de ene bijzondere tempel naar de andere en zie je de diversiteit in bouwstijlen. En de meest unieke van allemaal is de imposante piramide tempel van Koh Ker. Knipper met je ogen en je waant je in Mexico!

Tour and Stopovers
discvoer the temples Preah khan temple

Het landelijke juweel van Preah Kahn is pas de laatste jaren bereikbaar geworden en is nog steeds het best bereikbaar per 4WD. Deze enorme tempel ligt er vrijwel onaangeroerd en niet gerenoveerd bij, zodat je een gevoel krijgt van hoe de tempels waren toen ze voor het eerst werden herontdekt. Andere verborgen plaatsen zijn te vinden rond Battambang en Kampong Cham, maar we mogen de minst bekende tempel van allemaal niet vergeten, Bantay Chhmar, in de noordelijke, landelijke provincie Banteay Meanchey. Met slechts een paar toeristen per dag die deze tempels bezoeken, heb je bijna het gevoel dat je ze voor jezelf hebt terwijl je hun verborgen mysteries verkent. Sluit de dag in stijl af met een diner bij de tempel verzorgt door de lokale gemeenschap.

Kortom, een reis naar Cambodja zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan ten minste een paar van de minder bekende schatten.

Op basis van je wensen en interesses maken we een eerste reisvoorstel wat altijd aangepast kan worden tot we samen met jou dé perfecte reis hebben gecreëerd.

Hieronder vind je een voorbeeld reis in het thema: "Ontdek de tempels" om alvast inspiratie op te doen. Ook deze reis is helemaal naar jouw wensen aan te passen.

Naast het thema "Ontdek de tempels" vindt je op onze  site verschillende thema´s die met elkaar te combineren zijn of waar we elementen uit kunnen halen die je graag in jouw reis terug wilt zien.

 

 

Onze Partners

Onze Sociale Partners

Quick Links

Volg ons

Newsletter


Website Designed by Khmer Expert - IT Solutions